HİZMETLERİMİZ



Sizlere bu bilgileri sağlamaktaki temel amacımız ise müşteri olarak araştırmanız sonucu ihtiyaç duyabileceğiniz konularda bizlerden hizmet istemeye cesaretlendirmektir. Edindiğiniz bilgileri çevrenizdeki uygulamalarla kıyaslamanızı tavsiye ederiz. Doğal olarak, bir havalandırma uzmanının öğütlerine ihtiyaç duyacaksınızdır.

Danışma servisimiz tamamen ücretsizdir. Umarız, bu ürün tanıtım sitesini inceledikten sonra klima sistemlerinin çalışma prensipleri konusunda daha fazla bilgiye sahip olacaksınız. Eğer havalandırma ve iklimlendirme arasındaki farkı öğrenmeyi isterseniz; lütfen tasarım ve çalışma prensibi avantajlarının anlatıldığı linklere tıklayınız. Aynı zamanda eğer büyük hacimli binaların havalandırması ve iklimlendirilmesi hakkında bilgi edinmek isterseniz çekinmeden e-mail gönderebileceğiniz adresimiz: info@hacerteknik.com

Son olarak, bir faydalı bilgi; Klimalar uyarıyla kullanılmalıdır, öyle ki boğaz hastalıkları ve nezle, grip gibi etkilerinden kaçınmak için iç ortam ve dış ortam arasındaki hava sıcaklığı farkı 6-8 dereceyi geçmemelidir. Danışma servisimiz sizlere ayrıntılı açıklamalar yapmaya hazırdır.

Tasarım ilkeleri

Klima sistemlerinin temel amacı kuruldukları odalara konforlu hava koşulu sağlamaktır. Bu konfor hissi neme ve hava sıcaklığına bağlıdır. Soğutma işlemleri sırayla,

Klima sıcak havayı odadan çeker

Sıcak hava soğutma ünitesine çekilir

Hava soğutulur ve kurutulur

Soğuk hava odaya itilir

Genelde klimalar tek bir unite olarak düşünülür, sıklıkla kullanılan split – tür sistemler, çoğunlukla kullanılan düzenleyici iç ünite ve, dış ünite olarak kompresör olarak iki ayrı bölümden oluşur.

Kompresör bölümü vızıldama (çok bilinen buzdolabı sesleri benzeri) sesi verdiği için dışarı monte edilir. İki ayrı bölüm soğutma kurulumuyla – sıcaklık izolasyonu olan bakır borular vasıtasıyla birleştirilir.

İklimlendirmenin Önemi : Zamanımızın büyük bir kısmını kapalı mahallerde geçirmekteyiz.Bu nedenle, iç hava kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar zorunlu olarak hız kazanmıştır.Kapalı bir mekanda bizi çevreleyen havanın sıcaklığının, nem oranının, hareketi ile dağılımının ve temizliğinin sürekli olarak istenen koşullarda tutulması sağlığımız ve verimliliğimiz için çok önemlidir.

İdeal Ortam Şartları : Konfor aralığı kışın 20-22 °C – yaz şartlarında ise 24-27 °C ve % 40 – 60 bağıl nem değerleridir.

Bilim insanları 32 °C iç ortam sıcaklığında çalışan bir insanın performansının, klimatize bir ortama göre % 50 kadar azaldığını tespit etmişlerdir.

Bir Derece İle %10 Tasarruf : Inverter klimalar ve A sınıfı klima cihazları ile enerji tüketiminin % 40’a varan oranlarda düşürülebildiği kanıtlanmıştır.Düşürülen her bir derece elektrik tüketiminde yaklaşık % 10 oranında artışa sebep olmaktadır.Klima cihazlarının ısıtmada elektrikli ısıtıcılara göre en az 3 kat daha verimli olduğunu ve bu cihazlarla ısıtma yapıldığında konvansiyonel sistemlere göre ortalama % 80 daha CO2 emisyonuna sahip olduğu açıklanmıştır.

Sağlığınız İçin Klima Kullanımı : Klima kullanımı ile havada bulunan kaba partiküllerin yanı sıra toz, polen, küf, kötü koku, mikroskobik parçalar gibi partiküllerin temizlendiği ve klima kullanımının özellikle yaşlılara, kalp, tansiyon, şeker ve astım rahatsızlığı olan insanlara tavsiye edildiği belirtilmiştir.Klimanın doğru kullanılması çok önemlidir.Klima üfleme yönü ayarları, yakın mesafeden insan vücuduna doğrudan tesir etmeyecek şekilde yapılması ve periyodik bakımların yetkili servislere bırakılması gerekmektedir.Hava sıcaklıklarının arttığı ya da düştüğü dönemlerde iklimlendirmenin günlük yaşamın konforu açısından önemli olduğu ve klima kullanımının insan sağlığını olumlu etkilediği açıklanmıştır.


BİREYSEL KLİMA ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Klima alımında, klima kapasitesinin ve kurulacağı yerin seçiminde mutlaka bir uzmandan yardım alınmalıdır. Bir çok klima firması bu hizmeti ücretsiz sağlamaktadır.

Alacağınız klimanın montaj, bakım ve servis hizmetlerinin uzun bir süre sorunsuz olarak yapılabileceğinden emin olunuz.

Klima alırken önce hangi tip klima alınacağına uzman kişinin onayı ile karar verilmelidir.

Uygun kapasite seçimi verimli klima kullanımı için çok önemlidir. Daha büyük bir klima her zaman daha iyi anlamına gelmez.

Klimanın verimliliği göz önünde bulundurulmalı, dur-kalk (on-off) çalışan klimalar yerine çok daha tasarruflu inverter tip klimalar tercih edilmelidir.

Evinizin elektrik tesisatının klimanın elektrik ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğundan emin olunmalıdır.

Klimanın ses düzeyine dikkat edilmeli düşük ses seviyesinde cihazlar seçilmelidir.

Klimanızın filtreleri düzenli temizlik için kolay çıkarılır olmalıdır. Filtreler üretici tavsiyesine uygun aralıklarla temizlenmelidir.

Klimanın kumandası kolay kullanımlı, termostat ayarı kolay görülür olmalı ve zaman ayarlı açma kapama imkanı olmalıdır.

Benzer klimaları karşılaştırırken, verimi yüksek klimalar tercih edilmelidir. Verimin yüksekliği COP (Isıtmadaki verim), EER (Soğutmadaki verim) gibi kısaltmalarla gösterilen sayının yüksekliğinden veya A, B, C, D gibi harflerle belirtilen enerji verimliliği sınıfından anlaşılabilir.

Isıtma klima ile yapılacaksa istenen dış ortam şartlarında ısıtma yapabilen heat-pump modeller tercih edilmelidir.

Klimanın üflediği serin hava yakın mesafeden bir insanın üzerine vurmamalıdır. Klima kullanımı vantilatör kullanımından farklıdır.

Montaj yapılırken, klimanın altında elektrikli bir cihaz bulunmamasına, klimanın ısı, su buharı veya yağ buharına maruz kalacak bir yere konmamasına, duvarın klimayı taşıyacak sağlamlıkta olmasına dikkat edilmelidir.

Ev, küçük ofis, dükkan gibi yerlerde kullanılmak üzere tasarlanmış bireysel klimalar, hastanelerin ameliyathane, yoğun bakım ve benzeri ünitelerinde kullanılmamalıdır.

En önemlisi; Klimanızın yılda iki kere periyodik bakımı yapılmalıdır.